Известие

Collapse
No announcement yet.

Прегряване боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Здрвейте, не изчетох всичко в темата, ще се радвам, ако някой ми даде по- категорична дигноза за следните симптоми : в градски условия колта загрява над 100 грдуса, пуска се перката за охлаждане, температурата не се променя, а перката спира ! Извън града температурата е около 80 градуса... колкото по бързо карам толкова е по- ниска )) (може и да замръзне ако и сложа един чип тунинг) joke!))) .... Благодаря предварително
    VIC ART EAST, Alfa 146 1,6 Boxer

Comment

Твърде вероятно е проблема да е в термостата.
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

не става ясно колко над 100 - може да е 101, може да е 130. Разлика голяма.
        До колко пада извън града, също не е ясно.
        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
        Roosevelt

Comment

градско загрява до 110 градуса, а когато мога да карам бързо пада малко под 80

Comment

Първоначално публикувано от VICARTEAST
            градско загрява до 110 градуса, а когато мога да карам бързо пада малко под 80
            Не ти работи първа степен на перките. Термостата е ОК.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

здаравеите колеги!може ли да попитам какво правим, при положение,че всичко по охладителната система си работи както трябва(термостат,помпа,датчик вентилатори,датчик за температурата на таблото,радиаторите са си 4исти и по4ти нови,както и всички части по тая система).мотора ми пак прегрява и това го отчита само по табло.стрелката ми стига малко преди 100 гардуса,някаде м/у 95 и 100.а на практика мотора не е прегрял.при тия стоиности при отваряне на капачката на разширителния сьд водата трябва да кипне а,тя не кипи.маркучите ги хваштам с рака горе долу нормално без да ме пари много.стигам до извода че уреда на таблото със стрелката нешто не е на ред,или нешто м/у него и датчика за температурата.ама то м/у тях маи няма ништо.???и аз вече не знам някои дали си е имал такъв проблем?
              ALFA ROMEO 1.6 BOXER

Comment

---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:16.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Аз още чакам,да видя какво ще излезе
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

И на мен ми е интересно
                    sigpic33201
                    930 Quattroporte

Comment

... след малко сядам в болида пускам студеното и после ще докладвам ... ..... веднага щом изтрезнея..........

Comment

---
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:15.
                        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

niksan вече всичко замери и премери.Таблото ме лаже с около 15-20 градуса,показва по-висока температура.Ще взема едно табло от друга такава алфа боксерка ше го сменя за да проверя дали сас сигурност е от него.Няма какво да е вече то не остана нещо не проверено и не сменено.НО....../знае ли човек????/
                          ALFA ROMEO 1.6 BOXER

Comment

Такааа... Аз си знам, че е добре да се съберат мнения, а не да се ръсят пари и да се сменя всичко наред Значи: газта е вързана ок, първа степен на вентиалаторите на баца (сменям реле); реостатът е шунтиран; помпата е ок, термостатът го мерихме, ок е..... И рестартирах компа и засега еок, в софия по цариградско със 100 е 90 градуса, иначе стига и до 100, врътва втора степен на перката и пада. Уредът също дава грешка 10 градуса. А и сега карам с чешмянка и ще сипя антифриз да видим, щото по принцип има по-добри охлаждаюи свойства
                            Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1996

Comment

А защо си мислите че колите ви загряват много,като 100 градуса е напълно нормална температура за боксера
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Мойта Алфа има същия проблем.Термостата е чисто нов,колата има парно убиец,което ме навежда на мисълта че не е водна помпа.Когато се движа стрелката показва една идея над 80 градуса,на светофар качва до 100-110 градуса и тогава включва перките за около 10-15 секунди и пада до 100 градуса.Когато карам на парно няма проблеми.Перките преди това не включват-възможно ли е да реостат?Забравих да кажа че Алфичката е боксер също като на колегата.Май там си имат болка
                                Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
                                Alfa Romeo 145 1.3Boxer 90hp EX

Comment

Working...
                                X